MIR KROZ SNAGU! Pence ponosan: ‘Mi smo prva administracija u posljednjih nekoliko desetljeća koja nije Ameriku uvukla u novi rat’

Potpredsjednik Mike Pence rekao je u nedjelju u tvitu da je “ponosan” što Trampova administracija nije uključila Sjedinjene Države u novi rat u protekle četiri godine.

DONALD TRAMP DANAS SLAVI 74. ROĐENDAN! Ove činjenice vjerovatno niste znali  o američkom predsjedniku! - GlobalCir

“Ponosan sam što mogu izvijestiti da nam je ostalo još samo nekoliko dana u administraciji koja je prva administracija u posljednjih nekoliko desetljeća koja Ameriku nije uvela u novi rat”, tweetao je potpredsjednik. “To je mir kroz snagu”, rekao je on.

Iz izazovnih vremena izaći jači i bolji

Njegov komentar stigao je na početku niza tweetova u kojima je Pence rekao da je kao potpredsjednik “vidio kako blista snaga i otpornost američkog naroda” i da “vjeruje da će doći dan kada ćemo ostaviti ova izazovna vremena u prošlosti i postati jači i bolji nego ikad prije.”

Ranije u nedjelju, Pence je posjetio trupe u Fort Drumu, NY, nazvavši svoj govor tamo posljednjom porukom u ulozi potpredsjednika, kako javlja Sjeverni javni radio. Također se zahvalio 10. brdskoj diviziji i naglasio da je divizija raspoređena u Afganistan i Irak gotovo 50 puta od 2001. godine. “Nikada nije prošao dan da ja i svaki Amerikanac nismo bili zahvalni 10. brdskoj diviziji i svakom američkom junaku u uniformi”, rekao je Pence. Također je najavio povećanje vojne potrošnje i povišice plaća za trupe što je omogućeno pod Trampovom administracijom.

Vojna dostignuća Trampove administracije

Bijela kuća je u oktobru izdala izjavu u kojoj je reklamirala svoja vojna dostignuća, izvještava Fox News.

Kao posebni uspjesi izdvojeni su smrt vođe terorističke grupe DAIŠ Abu Bakra al-Bagdadija i iranskog generala Qasema Soleimanija kao vojna dostignuća, koja nisu zahtijevala veliko raspoređivanje trupa.

Osim toga, Tramp će ostati upamćen kao predsjednik koji je uveo novi rod u sastav američke vojske – svemirske snage ‘Guardians’.

(Global CIR/Amel Jašarević)

PROČITAJTE JOŠ:

Objavljeno u:

Komentiraj