(VIDEO) Filmski festival nudi nesvakidašnje iskustvo: Projekcije na pustom ostrvu za jednu osobu!

Švedski filmski festival u Geteborgu doveo je fizičko distanciranje na viši nivo. Naime, organizatori pozivaju ljubitelje kinematografije da provedu sedam dana na izolovanom ostrvu i uživaju u filmskim projekcijama potpuno sami.

The Isolated Cinema - YouTube

Poput brojnih svjetskih festivala, zbog pandemije Covid-19, i Filmski festival u Geteborgu postao je digitalizovan, ali jedan posjetilac dobiće specijalnu ponudu koja se zove “Izolovani bioskop” a nudi nesvakidašnje iskustvo.

Odabrani posjetilac će čamcem biti prevezen do ostrva Pater Noster, koje je, prema riječima umjetničkog direktora Festivala Jonasa Holmberga, “jedno od najljepših ostrva koje poznaje”.

Kada stigne na ostrvo, izabrani posjetilac biće smješten u kući bivšeg čuvara svetionika i tamo će provesti sedam dana, od 30. januara do 6. februara. Upotreba telefona, laptopa, knjiga ili bilo čega što izaziva distrakciju neće biti dozvoljena.

Ispiraciju za ovu ideju ogranizatori su dobili tokom pandemije, kada su ljudi razonodu tražili upravo u filmovima.

“Boravak na ostrvu je potpuno bezbjedan. Posjetiocu je obezbijeđen udoban smještaj i hrana, i to sve naravno potpuno besplatno“, rekao je Holmberg.

Iz bezbjednosnih razloga, posjetilac neće biti potpuno sam na ostrvu, već će biti i jedna osoba iz organizacije, ali će držati distancu.

“Ako sve bude išlo po planu – njih dvoje se neće ni susresti tokom tih sedam dana“, dodao je Holmberg.

(Global CIR/Agencije)

Komentiraj