(VIDEO) TRAMPA NA FLORIDI DOČEKALE ODUŠEVLJENE PRISTALICE: ‘Došli smo iz drugih saveznih država samo da mu kažemo koliko ga cijenimo, uradio je sjajan posao’

Predsjedniku Trampu priređen je topao doček od pristaša na južnoj Floridi u srijedu ujutro dok je putovao do svog odmarališta Mar-a-Lago nakon što je posljednji put napustio Bijelu kuću kao vrhovni zapovjednik.

tramp123-5

Pristalice su mahale zastavama i držali table i mobitele na West Palm Beachu dok su bodrili Trumpov povratak u državu, gdje planira provesti prve dane nakon predsjedništva.

‘Uradio je sjajan posao’

“Samo smo mu htjeli pokazati koliko ga cijenimo”, rekla je Anita Bargas, koja je rekla da je došla iz Teksasa da mupruži podršku.

Tramp je mahao okupljenima dok se njegova kolona polahko probijala ulicama nakon što se Air Force One prizemljio u državi ‘Sunčevog sjaja’. Daniel Rakus iz Palm Beacha rekao je za Washington Examiner da je tamo kako bi pokazao Trampu da “nije sam“. “Uradio je sjajan posao. Podržavamo ga.”

“Uglavnom je to tužan, ali istovremeno slavljenički trenutak kada mu želimo dobrodošlicu kući”, rekao je Iam Hedendal za WPLG.

‘Vidimo se uskoro’

Prije toga, Tramp se obratio članovima porodice i zaposlenima u Bijeloj kući u Joint Base Andrewsu u Marylandu, “Postigli smo puno. Ono što smo učinili bilo je nevjerovatno po bilo kojem standardu.” Završio je oproštajni govor rekavši: “Želim vam godan život. Vidimo se uskoro.”

Tramp je prekinuo tradiciju odlaskom iz Washingtona, prije nego što je njegov nasljednik položio prisegu, ali je poželio novoj administraciji “veliku sreću i veliki uspjeh”, ne spomenuvši niti jednom ime novoizabranog predsjednika SAD-a. Bivši potpredsjednik Mike Pence prisustvovao je Bidenovoj inauguraciji, ali nije prisustvovao ispraćaju Trampa.

(Global CIR/A.Jašarević)

Objavljeno u:

Komentiraj