ČINJENICE O SVIJETU I PUTOVANJIMA KOJE VJEROVATNO NISTE ZNALI: Koja država ima više od tri miliona jezera, a koja 180.000 otoka…

Pariz i Venecija su najromantičniji gradovi, želja za putovanjem može biti genetski prenosiva, a najduži let traje 17 sati. Žene koje putuju minimalno dva puta godišnje imaju manji rizik od srčanog udara, jer putovanja smanjuju nivo stresa. Ovo su samo neke od činjenica koje vjerovatno niste znali o putovanjima.

b-181006089

Osim činjenica o putovanjima, postoji veliki broj nepoznanica o svijetu. Među njima je i ona da Francuska pokriva najviše vremenskih zona na svijetu, a da Kanada ima više od tri miliona jezera, što je 20 posto svježe vode na planeti.

Također, Rusija je veća od planete Pluton, 99 posto površine Libije je pokriveno pustinjom, a Finska ima skoro 180.000 otoka, više nego ijedna druga država na svijetu, piše Factretriever.

Možda niste znali ni da u San Marinu postoji više auta nego ljudi, te da se najstarije drvo na svijetu nalazi u Iranu i da je staro 4000 godina.

Osim toga, Factretriever navodi da u Norverškoj postoji grad koji se zove A, da je svaki novčić koji je ubačen u Trevi fontanu u Rimu doniran u humanitarne svrhe i da se za jedan minut u cijelom svijetu napravi približno 64.651 selfie.

(Global CIR/Agencije)

Komentiraj