‘OSJEĆAM SE SJAJNO’: Bill Gates primio prvu dozu vakcine protiv koronavirusa!

Osnivač kompanije Microsoft i američkih milijarder Bill Gates otkrio je da je primio prvu dozu vakcine protiv koronavirusa i zahvalio se svim ljudima koji su radili na pravljenju lijekova i vakcine protiv COVID-19. Gates, veliki pobornik vakcinisanja, nije na svom Tviter nalogu objavio koju vakcinu je primio.

I feel great': Bill Gates shares photo of himself getting first dose of  COVID-19 vaccine - GeekWire

“Jedna od prednosti moje 65 godine je ta što ispunjavam uslove za vakcinu COVID-19. Dobio sam prvu dozu ove nedjelje i osjećam se sjajno. Hvala svim naučnicima, dobrovoljcima u istraživanjima, regulatornim tijelima i medicinskim radnicima koji su na prvoj liniji odbrane, a koji su nas doveli do ovog trenutka”, napisao je Gates na Tvitteru.

Gates je nedavno u svom blogu kazao da je 2020. godina bila užasna, ali smatra da nam stižu dobre vijesti u 2021.

Donirat će još 250 miliona dolara za jeftiniju i dostupniju vakcinu

Inače, Fondacija Bila i Melinde Gates obećala je još 250 miliona dolara za jeftiniju i dostupniju vakcinu protiv COVID-19. Pojedinačno najveća donacija dosad dolazi nakon što su Gattsovi već dali 70 miliona dolara u novembru. S najnovijom donacijom fondacija za borbu protiv pandemije donirala je ukupno 1.75 milijardi dolara.

“Hoće li svijet postati bolje mjesto za život svih ljudi zavisi od toga šta će svjetski čelnici učiniti da bi testovi, lijekovi i vakcina bili dostupni onima koji ih trebaju”, sapćila je fondacija.

Novac će služiti tome da se testovi i vakcina dostave slabo i srednje razvijenim zemljama.

(Global CIR/Agencije)

Komentiraj