‘SPUTNJIK V’ IZ SUSJEDSTVA?! Vučić posjetio crkvu pa pričao o nauci: ‘Pokušat ćemo napraviti fabriku vakcina u Srbiji’

“Pokušat ćemo napraviti fabriku vakcina u Srbiji”, napisao je predsjednik Srbije Aleksandar Vučić na nalogu AVučić na “Instagramu”. Kako je naveo, to bi omogućilo da “sami proizvodimo dovoljno vakcina za naše stanovništvo”.

Вучић: Надам се добрим вестима у вези вакцина следеће недеље | Dnevnik

“Grčevito se borimo, veoma je teško doći do vakcina. Nadam se dobrim vijestima sljedeće nedjelje. Nikada se svjetski poredak i odnosi među zemljama nisu mijenjali kao sada u vrijeme korone. Zato je za nas važno da u ovoj godini nabavimo što više vakcina, budemo vrijedni i radni”, napisao je Vučić.

Vučić se obratio novinarima, tokom posjete ‘Crkvi svetih novomučenika kragujevačkih’ u Šumaricama, kazavši da je danas rekordan dan po pitanju vakcinacije, te da će biti vakcinisano 40.000 ljudi.

Podsjetimo, ministar za inovacije i tehnološki razvoj Republike Srbije Nenad Popović posjetio je u četvrtak proizvodne kapacitete najvećeg ruskog proizvođača vakcine ‘Sputnjik V’. On je tom prilikom poručio da su započeli zvanični razgovori o proizvodnji te vakcine na teritoriji Srbije.

“Zahvaljujući predsjedniku Vučiću, ruska strana je odmah odgovorila na našu molbu da se ruska vakcina Sputnjik V proizvodi u Srbiji i sa najvišeg nivoa u ruskom državnom vrhu naloženo je da se iznađe način kako da uspostavimo proizvodnju ove vakcine u Srbiji u najkraćem mogućem roku”, rekao je Popović, a navodi se u saopštenju Ministarstva za inovacije.

(Global CIR/Agencije)

  1. […] Srbijanski predsjednik Aleksandar Vučić jučer je najavio moguće pokretanje proizvodnje ruskih vakcina u Srbiji. […]

Komentiraj