PANIKA U VELIKOJ BRITANIJI! Vojni tehničar pao u ‘ljubavnu zamku’ neumoljive kineske špijunke, skrivao ju je dvije sedmice u bazi iz koje su trebali biti prebačeni helikopteri u Južno kinesko more

U svlačionici mornaričke baze u Velikoj Britaniji navodno je otkrivena kineska špijunka. Njezin ju je ljubavnik, zrakoplovni tehničar skrivao ondje pune dvije sedmice, prenosi Daily Mail.

9934279

Pokušavao je zataškati njezinu nazočnost stavljajuću na vrata sobe oznaku s natpisom: ‘Ne ulazi, sam sam obavio čišćenje’. Navodno je bilo primjedbi zbog neugodnog mirisa koji su naveli nadređene da prisilno uđu u njegovu sobu u Kraljevskoj mornaričkoj bazi Yeovilton u Somersetu.

Kada su je pronašli bila je poluodjevena u kombinezon svoga ljubavnika.

U mornaričkoj bazi su smještene Zapovjedne helikopterske jedinice te helikopteri Merlin i Wildcat, koji bi se trebali pridružiti nosaču zrakoplova HMS Queen Elizabeth kada bude prebačen na Južno Kinesko more kroz nekoliko mjeseci.

Zrakoplovni tehničar pripada Zapovjednim helikopterskim snagama, a navodno je rekao nadređenima da je ta žena njegova djevojka, ali je zanijekao da je kineska špijunka.

image

Njegovi kolege pak vjeruju da je pao u ljubavnu zamku, odnosno da ga je djevojka zavela i iskoristila kako bi došla do povjerljivih informacija.

U izvješću se navodi da je otkrivena špijunka rođena u Aziji, ali da je nizozemska državljanka te da su je naoružani vojnici ispratili iz baze. Navodi se da je odmah napustila Veliku Britaniju. Ministarstvo odbrane, prema navodima lista The Sun, zanijekalo je da se radi o špijunaži. Naveli su da nema nikakve sumnje na špijunažu.

Ipak, iz sigurnosnih izvora, stigla je potvrda da ovaj slučaj ima sva obilježja ljubavne zamke te da si šefovi u mornarici nisu mogli dopustiti da riskiraju. Izvori iz mornarice također su za The Sun rekli da je djevojka tehničara neovlašteno kao strana državljanka boravila na teritoriju Ministarstva obrane te su incident opisali kao zapanjujući prekršaj.

Prema The Sunu, tehničar je svojim šefovima rekao da je ženu upoznao na odmoru 2019. godine. Prokrijumčario ju je u mornaričku bazu u prtljažniku svoga auta nakon povratka sa božićnih praznika.

(Global CIR/Agencije)

Komentiraj