DOMINIRAO NARKO TRŽIŠTEM AZIJSKO-PACIFIČKE REGIJE! Uhapšen azijski “El Čapo”, jedan od najtraženijih bjegunaca na svijetu!

Holandska policija saopćila je danas da je na aerodromu “Shiphol” u Amsterdamu uhapšen lider velike azijske narko bande Ce Či Lop koji je naveden kao jedan od najtraženijih bjegunaca na svijetu i porede ga sa meksičkim narko bosom Hoakinom Guzmanom.

China's El Chapo is 'flooding the world with crystal meth via sian cartel  which makes $17billion a year' – The Sun | | News For Tomorrow

Portparol holandske policije Tomas Ajling rekao je da Ce Či Lop (57) ima dvojno kinesko-kanadsko državljanstvo i da je uhapšen na zahtjev australijske policije koja predvodi istragu kojom je otkriveno da njegova organizacija dominira trgovinom narkoticima u azijsko-pacifičkom regionu.

Prema njegovim riječima, Lop bi trebalo da bude isporučen neposredno nakon pojavljivanja pred sudijom i da je on priveden bez incidenta na amsterdamskom aerodromu “Shipol”. “On se nalazi na listi najtraženijih i uhapšen je na osnovu primljenih informacija”, naglasio je Ajling.

(Global CIR/Agencije)

Komentiraj