BIVŠI PREDSJEDNIK AKTIVAN U PARTIJSKOJ POLITICI?! Kelli Ward izabrana za šeficu Republikanske partije u Arizoni nakon što ju je Tramp javno podržao; senator Rubio suđenje za opoziv u Senatu nazvao ‘glupim i kontraproduktivnim’

Kelli Ward osvojila je drugi mandat predsjedavajuće Republikanske stranke u Arizoni u subotu nakon što je dobila podršku od bivšeg predsjednika Donalda Trampa, što je njegovo prvo uplitanje u politiku od završetka mandata.

PRAVNA BORBA ZA INTEGRITET IZBORA SE NASTAVLJA! Vrhovni sud Arizone uzeo u  razmatranje apelaciju Republikanske partije u kojoj se traži poništenje  izbora, parlamentarni odbor u Michiganu pozvao direktora 'Dominiona' na  saslušanje! -

U snimljenom telefonskom pozivu, gospodin Tramp dao je “dao punu podršku” za još jedan mandat gospođi Ward, koja se sukobila s republikanskim guvernerom Dougom Duceyem. Na konvenciji je pustila video zapis gospodina Trampa.

Predsjednikov mandat završio je u srijedu i ovo je prvi znak njegovog brzog ponovnog pojavljivanja u partijskoj politici.

Gospođa Ward tijesno je pobijedila na drugom glasanju, sa razlikom od 51,5 do 48,5 posto, u odnosu na biznismena Sergia Arellana. Oba kandidata pojavila su se na pozornici na konvenciji nakon pobjede gospođe Ward. Gospodin Arellano rekao je da vjeruje da može “napraviti promjenu”, ali pozvao je na jedinstvo stranke. “Vrijeme je da se ujedinimo, okupimo i pobijedimo”, rekao je. Gospođa Ward ga je zagrlila i rekla: “Ja sam s vama.”

Senator Rubio: Suđenje u Senatu je poput dolijevanja benzina na vatru

Senator Marco Rubio, vršilac dužnosti predsjedavajućeg Odbora za obavještajne poslove Senata, rekao je u nedjelju da je suđenje za opoziv bivšeg predsjednika Donalda Trampa “glupo”.

Pa, prvo, mislim da je suđenje glupo”, rekao je republikanac s Floride za “Fox News Sunday”. „Mislim da je to kontraproduktivno. Već imamo plamenu vatru u ovoj zemlji i to je kao da uzmemo gomilu benzina i natočimo ga na vatru”.

Iznošenje argumenata na suđenju gospodinu Trampu u Senatu trebalo bi započeti 8. februara. Predstavnički dom koji su predvodili demokrati opozvali su gospodina Trampa 13. januara zbog, kako tvrde, ‘poticanja pobune na američkom Kapitolu 6. januara’.

Gospodin Rubio rekao je da bi odvojeno glasanje o zabrani g. Trampu da se ikad više kandiduje bilo arogantno. “Mislim da je to arogantna izjava koju niko ne bi trebao ni izgovarati”, rekao je. „Birači to trebaju odlučiti. Ko smo mi da kažemo biračima za koga mogu glasati u budućnosti?”

(Global CIR/A. Jašarević)

Objavljeno u:

Komentiraj