RONIOCI MOGU VJEŽBATI TOKOM CIJELE GODINE! Ponovo otvoren najdublji bazen na svijetu!

Najdublji bazen na svijetu, u Poljskoj, koji je zbog pandemije COVIDA-19 jesenas radio samo kratko, nadmudrio je vlasti i ponovo je otvoren jer se proglasio za “najdublji simulator uslova za ronioce na svijetu”.

Ponovo otvoren najdublji bazen na svijetu

“Nismo više bazen, nego simulator za ronjenje. Zato je sve u skladu s propisima”, odgovorili su vlasnici bazena “Deepspot” u Mščonovu kraj Varšave na pitanje lista Gazeta viborča kako to da se danas otvaraju kada svi ostali bazeni u zemlji ne smiju da rade zbog protivepidemijskih mjera.

“Deepspot”, dubok čak 45,4 metra, dublji više od tri metra od ranijeg rekordera u Padovi, u Italiji, prima rezervacije za posjetioce i naglašava da poštuje sve propisane sanitarne mjere.

face.ba | Jedina neovisna medijska kuca

Kada nema sanitarnih mjera ni pandemije bazen prima 45 osoba na sat, ronioce snimaju i podvodne kamere, a ako žele dobijaju snimak da bi mogli da analiziraju svoju tehniku ronjenja.

Uz najdublji bazen na svijetu je i pet hotelskih soba za ronioce ispod nivoa vode, tako da kroz prozore vide šta se radi u bazenu.

Otvoren najdublji bazen na svetu

“Ronioci moraju redovno da vježbaju. A u Poljskoj nemaju baš mnogo prostora. U jezerima ne može da se roni tokom cijele godine, zimi je voda hladna, a u našim jezerima vidljivost je slaba. Bazena dubljih od dva metra nema. Otud ideja da napravimo dubok bazen s vodom temperature oko 32 stepena”, kazao je prošle jeseni, pred otvaranje bazena, njegov vlasnik Mihal Braščinjski.

(Global CIR/Agencije)

Komentiraj