BREXIT JE POGREŠKA IZGLASANA NA TEMELJU GOMILE LAŽI! Macron: “Vjerujem u suverenitet, vjerujem u države nacije, no ne vjerujem u neonacionalizam”

Ujedinjeno Kraljevstvo nakon brexita mora razjasniti kakav odnos želi imati s Europskom unijom, rekao je Emmanuel Macron, a u subotu prenosi britanski list Guardian, pri čemu francuski predsjednik inzistira na “zajedničkoj sudbini” koja, po njegovu mišljenju, ujedinjuje Britance i ostale Europljane.

NE PONAVLJAJMO GREŠKE IZ MARTA! Macron poziva članice Evropske unije da ne  zatvaraju granice zbog koronavirusa - GlobalCir

Kakvu politiku želi odabrati Velika Britanija? Ta zemlja ne može biti najbliži saveznik Sjedinjenih Država, najbliži saveznik Europske unije i novi Singapur. (…), dakle, mora odabrati neki model“, rekao je francuski predsjednik u petak u razgovoru s desetak dopisnika stranih novina.

Polovični prijatelji ne mogu biti koncept“.

 “Odluči li se Britanija u potpunosti za transatlantsku politiku, bit će potrebno razjasniti neke stvari jer će tu biti nekih razlika u pravilima itd. Dakle, pristup tržištu bit će drugačiji”.

“Odluči li postati novi Singapur (…), ne znam kako bih to rekao, no ne upravljam ja sudbinom te zemlje. Moja je želja da održimo mirne i konstruktivne odnose, jer duboko vjerujem da su nam sudbine povezane, da o svijetu koji nas okružuje razmišljamo slično, naši znanstvenici i industrije rade zajedno”, rekao je francuski predsjednik. 

Vjerujem u suverenitet, vjerujem u države nacije, no ne vjerujem u neonacionalizam“, pojasnio je Macron, ponovivši da je, po njegovu mišljenju, Brexit “pogreška” koja je izglasana “na temelju puno laži” te smatra da će “unatoč svemu on jako otežati brojne poslove”.

Macron kaže da, unatoč svemu, Britanci, Francuzi i ostali Europljani i dalje ostaju “sudbinski povezani jer se historija i geografija ne mogu izmijeniti. Dakle, uopće ne vjerujem da bi Britanci mogli imati drugačiju sudbinu”, izjavio je dodavši kako se nada da će ponovno “otkriti zajedničku ambiciju i poveznicu“.

(Global CIR/Agencije)

Objavljeno u:

Komentiraj