SVE IDE PO PLANU! Britanija ima gotovo 9 miliona vakcinisanih, samo u subotu imunizirali 600.000 ljudi!

U subotu je rekordni broj od gotovo 600.000 ljudi u jednom danu dobio prvu dozu cjepiva u Britaniji, pokazali su službeni brojevi koje je u nedjelju objavila vlada a prenosi BBC, dok se ta zemlja približava broju od 9 milijuna cijepljenih.

PRVA ZAPADNA ZEMLJA KOJA JE POČELA MASOVNU IMUNIZACIJU PROTIV KORONAVIRUSA!  Desetine hiljada građana Velike Britanije već primilo prve doze 'Pfizerove'  vakcine! - GlobalCir

U subotu je cijepljeno 598.389 ljudi, čime se ukupni broj cijepljenih približio brojci od 9 miliona. Od njih, 491.053 je dobilo i drugu dozu. Ministar zdravstva Matt Hancock rekao je da je oduševljen, dodajući da nas svaka doza cjepiva “približava jedan korak prema normalnom”.

U video snimci postavljenoj na Twitter Hancock je rekao da je zahvalan “svakome ko je omogućio da se ovo dogodi”, te je pojasnio da to znači da je cijepljeno tri četvrtine stanovnika u dobi od 75 do 79 godina i četiri petine onih iznad 80.

Velika Britanija približava se broju od 4 miliona zaraženih od početka pandemije, i  po tome je četvrta u svijetu i prva u Europi. Umrlo je ukupno 106.158 ljudi, po čemu je također prva u cijeloj Europi.

(Global CIR/Agencije)

Komentiraj