VUČIĆ U PARIZU! Današnji susret dokaz Macronove posvećenosti Zapadnom Balkanu!

Današnji susret u Parizu je dokaz istinskog prijateljstva i posvećenog pristupa predsjednika Francuske Emmanuela Macrona Zapadnom Balkanu, izjavio je predsjednik Srbije Aleksandar Vučić.

Nakon sastanka s Macronom u Parizu, Vučić je kazao da je na sastanku najviše riječi bilo o odnosu Beograda i Prištine, te da su to pitanje povezali s evrointegracijama Srbije.

Prema njegovim riječima, biće drugačijeg pristupa o članstvu, a u skladu sa novom metodologijom EU.

“Sada će nam poglavlja otvarati po klasterima i vjerujem da u jednoj godini možemo da otvorimo više poglavlja nego u prethodne tri ili četiri godine”, rekao je Vučić za televiziju Pink.

Dodao je i da misli da će zbog promjene odnosa snaga u svijetu doći do nekih drugih sporazuma u budućnosti koji bi pomogli Srbiji i EU, a vjeruje da postoje i inovativna rješenja.

Izgradnja metroa u Beogradu bila je takođe tema razgovora dvojice predsjednika, a Vučić je kazao da može da se krene sa građevinskim radovima na prvoj liniji, koja će povezivati pet opština prijestonice od Zvezdare, preko Palilule do Čukarice, te da bi bio veliki uspjeh da obje linije metroa budu završene do 2030. godine.

Vučić je najavio i da će predsjednik Francuske doći u septembru ili oktobru ponovo doći u posjetu Srbiji, nakon posjete zemlji u julu 2019. godine.

Govoreći o borbi protiv koronavirusa, Vučić je kazao i da će vjerovatno medicinski radnici iz Republike Srpske, entiteta u Bosni i Hercegovini, doći u Srbiju da se vakcinišu, a kako bi se pomoglo RS-u u procesu imunizacije.

(Global CIR/Agencije)

Komentiraj