(VIDEO) Eksplozija u Rusiji: Srušen trgovački centar, u toku potraga za nestalima

U Vladikavkazu na jugu Rusije došlo je jutros do snažne eksplozije u kojoj je srušen trgovački centar. Lokalna spasilačka služba traga za ozlijeđenima. Glasnogovornik je priopćio za RIA Novosti kako je nesreću vjerojatno uzrokovala eksplozija boca s kisikom koje su se nalazile u podrumu objekta.

eksplozija-rusija

Do eksplozije je došlo u 7:24 ujutro po lokalnom vremenu, što znači da trgovački centar još uvijek nije bio otvoren za javnost. No nije poznato je li u njemu vrijeme nesreće bilo zaposlenika.

Draguljar koji ima radnju u trgovačkom centru ispričao je kako je bio na radnom mjestu za vrijeme eksplozije i da ga je ona bacila na pod, ali da je kasnije ustao i uspio pobjeći na sigurno., prenosi Index.

Irbek Tomajev, zamjenik premijera ruske republike Sjeverne Osetije-Alanije, u kojoj se nalazi Vladikavkaz, rekao je da se za sada čini da nema ozbiljno ozlijeđenih.

“Spasilačke službe tragaju za mogućim žrtvama. Raščišćavamo područje i krhotine. Za sada nema izvješća o žrtvama”, kazao je Tomajev novinarima.

Istražitelji pomoću sonde pokušavaju utvrditi je li uzrok eksplozije bilo neko kazneno djelo, poput terorizma.

U posljednjih nekoliko godina u Vladikavkazu je bio niz terorističkih napada, uključujući i samoubilački napad 2010. kada je na glavnoj tržnici grada poginulo 17 osoba, a više od 160 je bilo ozlijeđeno.

(Global CIR/Agencije)

Komentiraj