REZULTATI ‘NOVOG PRISTUPA’?! Blizu 100.000 umrlih od Covida 19 u USA za mjesec dana Bajdenovog mandata!

U Sjedinjenim Američkim Državama (USA) zbog komplikacija od koronavirusa tokom Bajdenovog prvog mjeseca u Bijeloj kući umrlo je 99.763 osoba prema statistikama koje je pružio Univerzitet Johns Hopkins.

biden123

Kad je Bajden prvi put stupio na dužnost, smrtnost od koronavirusa na nacionalnom nivou iznosila je 397.611. Samo mjesec dana kasnije, taj je broj na putu ka 500 000, jer je ukupan broj smrtnih slučajeva povezanih s koronavirusom u USA u subotu već bio dosegao 497.374.

“Ne možemo ništa učiniti da promijenimo putanju pandemije u sljedećih nekoliko mjeseci”, rekao je Bajden prošlog mjeseca, nakon što je položio zakletvu. Predsjednikove primjedbe uslijedile su nakon što je potpisao naredbu kojom se nalaže obavezno nošenje maski i socijalno udaljavanje – naredbu koju su on i članovi njegove obitelji kasnije prekršili.

Što se tiče države New York, američko Ministarstvo pravosuđa je pokrenulo istragu o postupanju guvernera New Yorka Andrewa Cuomoa (Demokratska partija) s državnim staračkim domovima i drugim ustanovama za dugotrajnu skrb tokom pandemije.

(Global CIR/A.Jašarević)

Objavljeno u:
  1. […] U USA je do sada od Kovid-19 preminulo više od pola miliona ljudi, a dnevni broj novozaraženih u zemlji i dalje prelazi 50.000, iako je do sada primijenjeno na desetine miliona vakcina, prenosi Rojters. Samo u prvom mjesecu Bajdenovog mandata preminulo je 100.000 Amerikanaca. […]

Komentiraj