NIJE ZA SVAKOGA! Dubina kanjona Sulak u Dagestanu doseže čak 1.920 metara!

Dagestan vjerojatno nije destinacija o kojoj ste ikad razmišljali, ili koju vam je neko bližnji preporučio.

dagestan-canyon

Još je dug put do turističke slave za ovu rusku republiku koja je nedavno dala MMA borca Khabiba Nurmagomedova – no, možda ne bi bilo loše da ju škicnete prije nego postane „in“.

Jedan dio Dagestana već se proslavio. Riječ je o kanjonu Sulak, jednom od najdubljih kanjona svijeta.

Osim ove impresivne statistike, kanjon Sulak može se pohvaliti nevjerojatno lijepom i fotogeničnom prirodom. Gole stijene i nestvarno tirkizna rijeka podsjećaju na kanjon Zrmanje, samo što u ruskim bespućima sve ima tendenciju biti pet puta glomaznije.

Kanjon je dugačak 53 kilometra a njegova dubina doseže čak 1.920 metara, što je recimo 60 metara dublje od slavnog američkog Grand Canyona.

Turisti svih zemalja svijeta, već su se ujedinili ovdje. Pa ipak, treba biti oprezan i svjestan da ovo nije za bilo koga. Definitivno nije za one koji podcjenjuju moć i snagu prirode, njenih strmih klifova, oštrog kamenja, snažnih vjetrova…

Razumna opcija za običnog čovjeka jest izlet brodom prilikom čega imate priliku vidjeti izbliza ovo čudo prirode, a vodiči će vam znati reći gdje i kako možete sami.

Ovdje se nalaze odlični restorani s domaćom hranom, farma koju gosti mogu obilaziti i slavna Sarykum pješčana dina za koju mnogi tvrde da je najveća u Europi.

(Global CIR/Agencije)

Komentiraj