ŠTA ĆE OTKRITI POZNATI PAR?! Kraljica Elizabeta II obratit će se naciji video porukom nekoliko sati prije emitiranja kontroverznog intervjua Harryja i Meghan u kojem otkrivaju zašto su napustili kraljevsku porodicu i Veliku Britaniju!

Kraljica Elizabeta II pojavit će se na televiziji kako bi proslavila Dan Commonwealtha 7. marta – istog dana, kada će se emitirati nestrpljivo očekivani, ali kontroverzni intervju njezina unuka Harryja s Oprah Winfrey.

kraljica123456

Njena godišnja poruka pri obilježavanju Dana Commonwealtha, koji se obilježava 8. marta ove godine,bit će u posebnom programu na ‘BBC 1’ koji će zamijeniti uobičajeno godišnje obraćanje koje je bilo otkazano zbog pandemije koronavirusa.

Westminsterska opatija, u kojoj je trebala biti održana godišnja služba, rekla je u ponedjeljak da će u program biti uključeni Harryjev otac, princ Charles, stariji brat princ William i drugi stariji članovi kraljevske porodice.

Kraljica će se obratiti samo nekoliko sati prije nego što Harry i njegova supruga Meghan svijetu ispričaju zašto su napustili kraljevsku obitelj, što je bio potez koji je navodno razljutio ostale članove porodice.

Najavili ‘intimni intervju’

Harry i Meghan najavili su prošle sedmice “intimni” intervju s američkom voditeljicom jedne od najpoznatijih ‘talk-show’ emisija, u kojem se očekuje da iznesu svoje pritužbe na to kako su se prema njima odnosili u obitelji nakon vjenčanja iz bajke 2018. godine.

Ubrzo nakon što je najavljen intervju, Buckinghamska palača objavila je da je par trajno napustio kraljevske dužnosti, nešto više od godinu dana nakon što su poljuljali monarhiju najavivši planove da “odstupe” od svojih uloga.

Kraljica je naredila vojvodi i vojvotkinji od Sussexa, kako su formalno poznati, da se odreknu svojih počasnih titula i pokroviteljstva nakon potvrde da se neće vratiti svojim obavezama u okviru kraljevske porodice.

Par se preselio u Sjedinjene Države prošle godine, što su britanski mediji označili kao “Megxit”, a od tada je tamo započeo nekoliko komercijalnih pothvata, uključujući unosna povezivanja s streaming platformama Netflix i Spotify.

Na Valentinovo su objavili da očekuju svoje drugo dijete, a također našli su se na naslovnicama početkom ovog mjeseca kada je Meghan dobila svoju veliku tužbu zbog uzurpacije privatnosti protiv britanske novinske grupe zbog objavljivanja privatnog pisma koje je napisala svom ocu.

(Global CIR/A. Jašarević)

Objavljeno u:

Komentiraj