(FOTO/VIDEO) Mercedes-Benz C klasa: Novi model donosi napredne tehnologije i četverocilindrične motore!

S novom C klasom dolaze samo četverocilindrični motori, a svi su opremljeni blagom hibridnom tehnologijom te automatskim mjenjačem s devet stupnjeva prijenosa.

Od predstavljanja još uvijek aktualne generacije 2014. godine, prodano je preko 2.5 milijuna modela Saloon i Estate. Sve u svemu, više od 10.5 milijuna automobila Mercedes-Benz u ovoj kategoriji isporučeno je kupcima od 1982. godine. Zbog toga je jasno koliko je C klasa važna Mercedesu.

Što je novo na modelu koji dolazi? Prostor za laktove povećan je za 22 mm sprijeda i 15 mm straga u odnosu na prethodni model. Prostor za glavu straga povećan je za 13 mm (karavan: 11 mm). Zahvaljujući do 35 mm više prostora za koljena straga, putovanja su još ugodnija za putnike straga.  Nova C klasa dugačka je 4751 mm, što je 65 mm više od prethodnika. Limuzina ima obujam prtljažnika 455 litara, a karavan od 490 do 1510 litara sa spuštanim stražnjim sjedalima.

Interijer sada ima novitete poput uspravnog zaslona i koncepta upravljanja usvojenog iz nove S-klase. Središnji greben i zaslon malo su nagnuti prema vozaču.

Unaprijeđen je i Infotainment sustav, odnosno umjetna inteligencija MBUX pa čak i kućnom opremom i kućanskim aparatima možete upravljati pomoću glasovnog asistenta. Zahvaljujući funkciji Smart Home mogu se umrežiti s vozilom i upravljati daljinski. Cijeli će softver biti obnavljan putem Over-The-air osvježenja, odnosno nećete morati u servis s vozilom.

Svjetlost u svakoj Digital Light prednjoj lampi lomi se i usmjerava pomoću 1,3 milijuna mikro ogledala. Razlučivost je prema tome veća od 2.6 milijuna piksela po vozilu. Ova funkcija dostupna je kao opcija. Ovaj sustav može vožnju učiniti sigurnijom projicirajući vodilice, simbole i animacije na cestu.

Krug okretanja smanjen je za preko 40 centimetara na ispod jedanaest metara s opcijom upravljanja i na stražnjim kotačima.

S novom C klasom dolaze samo četverocilindrični motori, a svi su opremljeni blagom hibridnom tehnologijom te automatskim mjenjačem s devet stupnjeva prijenosa. Od benzinaca tu su 1,5-litrene verzije sa 170 i 204 KS (snažnija dostupna s pogonom na sve kotače) te dvolitreni motor s 258 KS (pogon na stražnje kotače ili sve kotače).

Što se dizelaša tiče, u ponudi je dvolitreni motor s 200 i 265 KS. U najavi su i plug-in hibridi koji će navodno moći prelaziti i do 100 kilometara samo na električni pogon. U njih će biti ugrađen električni motora sa 129 KS, uz benzinski motor. Ukupna snaga sustava bit će od 200 KS. Mercedes najavljuje i dizelski plug-in hibrid.

(Global CIR/Agencije)

Komentiraj