I POSLIJE UDBE – UDBA! Aljoša Čampara potvrdio da prelazi u NiP, isto danas formalno učinio gradonačelnik Srebrenika Nihad Omerović zajedno sa 7 vijećnika!

Ministar unutrašnjih poslova FBiH u tehničkom mandatu, delegat u Domu naroda PFBiH te zastupnik u sarajevskoj kantonalnoj Skupštini, Aljoša Čampara gostovao je večeras zajedno sa predsjednikom NiP-a Elmedinom Konakovićem i gradonačelnikom Srebrenika Nihadom Omerovićem na Face televiziji.

Aljoša tvrdi da je napustio SDA, a ustvari je isključen

U prvim minutama gostovanja u Centralnom dnevniku Senada Hadžifejzovića, Aljoša Čampara je potvrdio da prelazi u Konakovićev i Ademovićev NiP. Na pitanje voditelja da li prelazi u NiP, Čampara je kazao: ‘Prelazim’. Na pitanje kada, odgovorio je: ‘Evo sada! Ovdje je sve počelo, evo ovdje večeras prelazim, vjerujete mi valjda na riječ, a ako treba nešto da potpišem evo potpisat ću.’

Upitan zbog čega prelazi, odgovorio je:

“Prelazim zato što smatram da je to ipak stranka koja može dati odgovore na ona pitanja sa kojima sam se ja borio u SDA, odnosno sa onima kojima se nisam slagao u SDA. Smatram da trebamo dati doprinos i rješavati pitanja koja su bitna za građane i mislim da je svaka alternativa dobra i da država mora imati alternativu”. 

Koju će funkciju obavljati u ovoj stranci nije htio otkriti. Rekao je da ga to uopće ne opterećuje.

“Ja sam napustio SDA, i Dino je napustio SDA, kad smo bili na vrhuncu funkcija. Bio sam član Predsjdništva SDA, ministar, zastupnik… Apsolutno sve te stvari sam ostavio i odbio. Nisam htio da budem dio toga ni onoga što se dešavalo zadnju godinu dana. Šta ću biti u NiP-u, vjerovatno, biću ono gdje mogu postići najbolji rezultat i gdje mogu dati najviše”, istaknuo je Čampara.

Podsjetimo, u oktobru prošle godine donesena je odluka da se Čampara briše iz evidencije članova SDA.

Jasmin Terović, predsjednik Općinskog odbora SDA Centar Sarajevo tada je obrazložio odluku:

“Nakon što je u javnost izašla informacija da je član Općinske organizacije Centar Aljoša Čampara potpisao zahtjev za smjenu Vlade KS, hitno je održana sjednica Općinskogo odbora gdje je jednoglasno donesena odluka o isključenju iz Općinske organizacije, odnosno iz SDA zbog kršenja odredbi statuta, zbog nanošenja štete SDA, nepoštivanja principa stranke i tako dalje. Shodno tome odluka je donesena jednoglasno”.

Omerović zvanično prešao u NiP

U istoj emisiji prelazak u NiP zajedno sa 7 vijećnika u Gradskom vijeću Srebrenika potvrdio je i aktuelni gradonačelnik tog grada koji se u emisiju javio putem Skypea u društvu Elmedina Konakovića.

U subotu navečer u Srebreniku je održana skupština političkog pokreta “Zajedno za bolji Srebrenik” na kojoj je izglasano i zvanično potvrđeno pristupanje kompletnog političkog pokreta i njegovog predsjednika i gradonačelnika Srebrenika Nihada Omerovića u stranku “Narod i Pravda”.

„Ovo je svakako veliko pojačanje za Narod i Pravdu jer se radi o jednoj gradskoj organizaciji i gradonačelniku koji su na proteklim lokalnim izborima zabilježili fantastičan rezultat s ubjedljivom pobjedom Omerovića u utrci za gradonačelnika, kao i značajnim rezultatom liste pokreta ‘Za bolji Srebrenik“ koja je osvojila čak 7 vijećničkih mandata“, navodi se u saopćenju Naroda i Pravde.

Pristupanje Narodu i pravdi je nastavak političke borbe, kako za bolji Srebrenik tako i za bolju BiH. Bilo je pritisaka i ponuda od drugih političkih opcija, ali izabrali smo Narod i Pravdu kao političku opciju koja ne samo deklerativno već suštinski živi svoje principe i predstavlja istinsku političku alternativu“, kazao je gradonačelnik Nihad Omerović.

Predsjednik Naroda i Pravde Elmedin Konaković kazao je kako pokret Zajedno za bolji Srebrenik i Narod i pravda imaju sličan politički koncept.

Očekivanim prelaskom Aljoše Čampare u NiP, stranku pod kontrolom neformalnih šefova ‘UDBA-e’, Federalni MUP očito zvanično prelazi pod političku kontrolu bivšeg šefa AID-a Keme Ademovića i figure iz sjene Bakira Alispahića.

(Global CIR/Agencije)

Komentarion this Post

  1. Uskoro cijela Udba na okupu.

    Reply
  2. Sta ako ti je ovo Campara po zadatku ?

    Reply

Komentiraj