PRIJEDLOG ‘ISTOČNOG BLOKA’: Novi ruski ambasador Igor Kalabukhov predložio Bakiru Izetbegoviću uključivanje BiH u Grupu strateške vizije “Rusija – Islamski svijet”

Predsjedavajući Doma naroda Parlamentarne skupštine Bosne i Hercegovine Bakir Izetbegović primio je danas u nastupnu posjetu ambasadora Ruske Federacije Igora Kalabukhova, saopćio je Sektor Parlamentarne skupštine BiH za odnose s javnošću pozivajući se na kabinet predsjedavajućeg Doma naroda.

Na sastanku je razgovarano o saradnji Bosne i Hercegovine i Ruske Federacije te o mogućnostima unapređenja te saradnje na političkom, ekonomskom i kulturnom nivou.

Razgovarano je o 25. godišnjici od uspostavljanja diplomatskih odnosa između Bosne i Hercegovine i Ruske Federacije. U tom kontekstu je najavljena organizacija posjete zvaničnika iz Bosne i Hercegovine Ruskoj Federaciji, tokom koje bi bilo upriličeno potpisivanje više bilateralnih sporazuma.

Ambasador Kalabukhov je predložio uključivanje predstavnika Bosne i Hercegovine u Grupu strateške vizije „Rusija – Islamski svijet“, koja za cilj ima jačanje saradnje Ruske Federacije i zemalja u kojima žive muslimani.

Izetbegović je ambasadoru Kalabukhovu poželio uspješan mandat u Bosni i Hercegovini.

(Global CIR/Agencije)

Komentiraj