BAJDEN JOŠ UVIJEK NIJE ODRŽAO PRESS KONFERENCIJU NITI SE OBRATIO KONGRESU! Glasnogovornica Bijele kuće: ‘Radimo na određivanju konačnog datuma press konferencije, obavijestit ćemo vas’

Sekretarica za štampu Bijele kuće Jen Psaki rekla je u četvrtak da će predsjednik Bajden održati konferenciju za novinare prije kraja mjeseca.

SVE VIŠE DEMOKRATA MISLI DA ĆE BITI ZAMIJENJEN DRUGIM KANDIDATOM! Iz  Trampove kampanje upozorili na Bidenovu demenciju: Insistiranje na njegovoj  kandidaturi može se smatrati činom 'zlostavljanja i iskorištavanja starije  osobe', on samo '

Gotovo šest sedmica nakon novog posla, Bajden nije održao formalnu konferenciju s novinarima. Donaldu Trampu je trebalo 28 dana da odgovori na pitanja novinara, dok je Barack Obama to učinio nakon 21. dana mandata, a George W. Bush nakon 34 dana.

‘Radimo na određivanju datuma?’

Bajden nije bio poznat po obraćanju novinarima ni tokom svoje kampanje, navodi Fox News.

“Predsjednik odgovara pitanja nekoliko puta sedmično. Jučer je odgovarao na pitanja dva puta“, rekla je Psaki. “Radujemo se održavanju cjelovite konferencije za novinare. Radimo na određivanju konačnog datuma za to i čim to učinimo, obavijestit ćemo vas sve”, nastavila je.

Ovaj predsjednik preuzeo je mandat tokom historijske krize“, dodala je Psaki. “Mislim da američki narod razumije da je njegova fokusirana energija i pažnja usmjerena na osiguranje dovoljno cjepiva …i zalaganje za nacionalni plan pomoći.

Medijski svijet postavlja pitanja kada će se Bajden suočiti s novinarima u formalnom okruženju. Jake Tapper iz CNN-a objavio je na tviteru da su “svi skorašnji Bajdenovi prethodnici održali svečanu samostalnu konferenciju za štampu u roku od 33 dana od stupanja na dužnost”.

‘Nemamo datuma za Bajdenovo obraćanje Kongresu’

Bajden se još nije obratio ni zajedničkoj sjednici Kongresa, što je bio još jedan od ranih prioriteta u većini administracija. Uobičajeno, predsjednici drže svoj prvi govor pred Kongresom u februaru.

“Ne radi se o odbijanju”, kazala je Psaki novinarima na pitanje zašto se Bajden još uvijek nije obratio zakonodavcima. “Usred smo globalne pandemije”, rekla je. “Namjeravamo da predsjednik održi zajedničku sjednicu … ali nemamo datum za to.”

(Global CIR/Amel Jašarević)

Objavljeno u:

Komentiraj