‘SNAJPER U ŽIVOTU NISAM UZEO U RUKE?!’ Vučić: Nisam pucao na Sarajevo, bio sam na Palama i radio svoj posao!

Aleksandar Vučić, predsjednik Srbije, u intervjuu za Face TV kazao je da nikad u životu nije uzeo snajper u ruke, te da su optužbe da je pucao po građanima Sarajeva tokom agresije na BiH lažne i da je samo radio svoj posao.

– Pričaju kako sam snajperom ubijao ljude po Sarajevu, čitam gluposti svakog dana, nikad u životu nisam uzeo snajper u ruku! Ne mogu gluposti i laži da slušam! Tačka! – kazao je Vučić odgovarajući na pitanje da li je pucao po Sarajevu.

– Nisam pucao, ali sam bio na Palama, radio svoj posao i sve sam te gluposti slušao. Ne odgovaram na to, jer zlonamjernim ljudima nikada nećete ništa dokazati, a neću i ne volim da se pravdam! Pustite te priče! U Beogradu ne mogu da me pobijede, jer žive u ’96. i ’97! Samo se magarac ne mijenja! Ja sam promijenio i političku stranku, rekao sve svom narodu, nisam kriv ništa! Ako ne čitate knjige i ne obrazujete se, onda ste magarac! Možda sam nekad bio bolji, možda sam sada lošiji! Vi pričate o meni kao o nekom agresoru, a u tom ratu su kuće Vučića spaljene, a nisu nikome ništa nažao učinili! Jeste li čuli od Srbije da priča o otcjepljenju RS-a? Mislim ono što govorim, iako se Mile nekada na mene naljuti! – istakao je.

Vučić je dodao da bošnjački lideri moraju pokazati više poštovanja prema RS-u, pa će takav odgovor dobiti i od Srba.

– Opredjeljenje većine Srba je da idu iz BiH, a razmislite da li je to krivica samo Srba, ne bih rekao! Niko ne priča o cijepanju i pravljenju novih država! Garantujem da će Srbija poštovati međunarodno pravo i Dejtonski sporazum, na šta se obavezala! Volim RS i ne krijem to! Volim i BiH, šta je problem?! Kao, ne smiješ da voliš RS, evo volim RS i šta je problem?! Dobar sam s Dodikom! Neću vraćati naše odnose na ono što je bilo u vrijeme Miloševića i Karadžića! Ni Srbija, ni RS, ni Federacija to ne smiju sebi da dozvole! Mi imamo drugačiji pogled na to kako su se stvari u prošlosti odvijale! Kad dođete pokazat ću vam šta sve možete da napravite za dvije godine, kad, što bi rekli ovi što me napadaju, imate diktatorski i autokratski svu vlast! – kazao je Vučić.

(Global CIR/Agencije)

Komentiraj