VELIKI USPJEH BAJDENOVE ADMINISTRACIJE I TRAMPOVE VAKCINE! Već ostvaren plan o distribuciji 100 miliona doza vakcina, dnevno se daje 2,5 miliona doza – daleko najviše u svijetu!

Sjedinjene Države (USA) distribuirale su u petak stomilionitnu dozu cjepiva protiv koronavirusa, potvrdio je ‘Tim za odgovor na COVID-19’ Bijele kuće. Ovo postignuće došlo je mnogo ranije nego što je prvobitno planirano – da se distribuira 100 miliona doza u prvih 100 dana mandata i naglašava u kojoj je mjeri administracija agresivno pojačala napore na cijepljenju.

Bajden vakcinisan protiv koronavirusa

U govoru u Bijeloj kući u četvrtak, predsjednik Bajden primijetio je da USA sada u prosjeku daju 2,5 miliona doza vakcine dnevno, daleko ispred većine zemalja: “Prije osam sedmica samo je 8% starijih osoba – onih koji su najosjetljiviji na COVID-19 – primilo vakcinu. Danas je 65% ljudi starijih od 65 godina primilo barem jednu injekciju, a 36% je potpuno cijepljeno. To je ključno, jer ovo je populacija koja predstavlja 80% od preko 500 000 smrtnih slučajeva od COVID-19 koji su se dogodili u Americi. Skoro smo udvostručili količinu doza vakcine koju distribuiramo državama, plemenima i teritorijama svake nedelje. Ove su prekretnice značajna postignuća, ali moramo učiniti puno više, još mnogo toga. Američki program finansijske pomoći će nam u tome.”

Bajden je naglasio prijetnju koju predstavljaju nove varijante virusa i pozvao Amerikance da ostanu na oprezu protiv virusa. “Perite ruke i budite fizički distancirani, i nastavite nositi maske prema preporuci CDC-a, a cijepite se kada dođete na red. Sada nije vrijeme da iznevjerimo našu stražu.” “Posljednje sedmice zabilježili smo porast broja slučajeva u nekoliko država. Znanstvenici su jasno stavili do znanja da se stvari mogu pogoršati kako se šire nove verzije virusa. Vakcinacija je najbolje što možemo učiniti u borbi protiv ovih varijanti.

S obzirom na sedmodnevni prosjek novih prijavljenih doza, USA je trenutno u ritmu da do maja ima približno 50% populacije cijepljene. “Ako budemo budni, budemo zajedno i držali se nauke, možemo se veseliti 4. jula u normalnijem ozračju“, rekao je Bajden u četvrtak.

Bajden je u svom govoru napomenuo da će Bijela kuća sljedee sedmice objaviti svoj sljedeći cilj. “Možda ćemo ovaj broj moći udvostručiti”, rekao je Bajden novinarima na putu za Atlantu u petak, ukazujući da bi sljedeći cilj mogao biti dostizanje 200 miliona doza do njegovog stotog dana na funkciji, izvijestio je AP.

Podsjećamo, prve dvije međunarodno odobrene vakcine (Pfizer i Moderna) nastale su kao rezultat napora Trampove administracije u okviru projekta javno-privatnog partnerstva ‘Warp Speed’.

(Global CIR/Agencije)

PROČITAJTE JOŠ:

(VIDEO) PANDEMIJA JE POČELA U KINI, ALI ZAVRŠAVAMO JE U AMERICI! Predsjednik Tramp proglasio pobjedu: “Odobrena je sigurna i efikasna vakcina koju sam obećao onda kada je ‘kineski virus’ napao naše obale”

‘BAJDENA SMO VAKCINISALI VEĆ 21. DECEMBRA!’ Tramp pozvao sve Amerikance da se što prije vakcinišu: Bivši predsjednik i prva dama vakcine primili u januaru u Bijeloj kući!

PONOVO POZVAO AMERIKANCE DA SE VAKCINIŠU! Tramp će o eventualnoj predsjedničkoj kandidaturi odlučiti poslije izbora za Kongres 2022. godine

PREDSJEDNIK TRAMP VELIKODUŠNO POMAŽE EUROPSKU UNIJU! ‘Trampova vakcina’ protiv ‘kineskog virusa’ odobrena u EU!

Objavljeno u:

Komentiraj