IZETBEGOVIĆ ČESTITAO GRAĐANIMA 6. APRIL – DAN GRADA SARAJEVA: ‘Današnji datum je simbol otpora građana Sarajeva zlu i fašizmu te simbol borbe za njegov duh i viševjekovnu tradiciju’

Lider SDA Bakir Izetbegović uputio je građanima čestitku povodom 6. aprila, Dana Grada Sarajeva.

Urednik, Author at GlobalCir - Page 6 of 2041

“Za sve građane Sarajeva april je poseban mjesec. Šestog aprila 1945. godine Sarajevo je oslobođeno od okupacije, a 5. aprila 1992. godine ponovo se suočilo sa agresijom kojoj se suprotstavljalo narednih 1.400 dana, i koju je u konačnici ponovo pobijedilo.

Zbog toga je današnji datum postao simbol otpora građana Sarajeva zlu i fašizmu, simbol borbe za njegov duh i viševjekovnu tradiciju.

I ovaj 6. april dočekujemo boreći se protiv nevidljivog neprijatelja, smrtonosnog virusa koji odnosi živote naših sugrađana. U ovoj borbi trebamo biti hrabri, predani i ujedinjeni kao što smo bili 1945. i 1992. godine.

Siguran sam da ćemo ponovo zajednički nadjačati i dokazati da ne postoji sila koja je u stanju pokoriti duh ovog posebnog grada.Sa tom porukom svim Sarajkama i Sarajlijama, ali i onima koji iskreno vole i u srcu nose glavni grad Bosne i Hercegovine, upućujem najiskrenije čestitke povodom 6. aprila, Dana Grada Sarajeva”, naveo je Izetbegović.

(Global CIR/Agencije)

Komentiraj