UVJERENI U DOBROBIT VAKCINE: Građani Madrida stoje u kilometarskim redovima kako bi primili vakcinu AstraZenece

Stanovnici  Madrida dokazali su da su sigurni u AstraZenecino cjepivo čekajući u kilometarskim redovima da prime ovu vakcinu švedsko-britanskog proizvođača.

6790d64c-9e29-4d2a-bade-4fc27077506c

Ako pročitate upute za bilo koji lijek, uvijek postoje nuspojave za mali broj ljudi”, rekla je Pilar Garcia čekajući u redu da primi cjepivo AstraZenece ispred nogometnog stadiona Wanda Metropolitano Atletico Madrida, koji se koristi kao centar za masovno cijepljenje. “Mislim da je s cjepivom ista stvar“, dodala je. 

Iz Europske agencije za lijekove (EMA) priopćili su u srijedu kako je zabilježeno 169 slučajeva pojave ugrušaka u mozgu nakon davanja 34 miliona doza cjepiva AstraZenece, ne mogavši ponovo potvrditi da je pojava ugrušaka isključivo povezana s vakcinacijom tom vakcinom. “Danas je vrlo mučan dan zbog svih vijesti koje dolaze iz Europske agencije za lijekove”, rekla je stanovnica Madrida Carmen Ruiz nedugo nakon primanja cjepiva.

Bez obzira na kontradiktorne poruke vlasti, odlučila je vjerovati savjetu Europske agencije za lijekove da su blagodati cjepiva veće od rizika. 

Miješanje nacionalnih i regionalnih pravila o cijepljenju ogorčilo je 63-godišnju Felicidad Gutierrezu.

“Neki kažu da to cjepivo nije dobro, negdje je čak i povučeno. Kad bismo slušali sve što kažu, na kraju ne bismo učinili ništa. Ja sam se odlučila cijepiti”, rekla je za Reuters nakon napuštanja stadiona.

(Global CIR/Agencije)

1 Komentaron this Post

  1. politika se umijesala,vakcina je primijenjena na preko 150 miliona ljudi……Politika i spasavanje nekih idiota je u toku ,sa medijskom pompom pokusavaju da je operu.Laz ostaje laz na kraju ce se sve vidjeti.

    Reply

Komentiraj