U NIZOZEMSKOJ SPRIJEČEN NAPAD NA CENTAR ZA CIJEPLJENJE: Uhićen 37-godišnjak zbog sumnje da je planirao izvesti teroristički napad

Nizozemska policija spriječila je napad na centar za cijepljenje protiv koronavirusa u gradu Den Helderu, uhitivši 37-godišnjaka zbog sumnje da je planirao izvesti teroristički napad, objavili su u četvrtak tužitelji.

Muškarac je navodno namjeravao postaviti eksplozivnu napravu u centru za cijepljenje kako bi sabotirao cijepljenje. No, napad u nizozemskom obalnom gradu na sjeveru zemlje pravodobno je onemogućen, rekli su tužitelji.

Tužiteljstvo slučaj smatra terorističkim činom

Osumnjičenik je priveden 18. ožujka, ali tužitelji su detalje slučaja objavili tek u četvrtak.

Javno tužiteljstvo u priopćenju je reklo da slučaj smatra terorističkim činom: “Djelatnosti osumnjičenika imale su cilj unijeti velik strah u stanovništvo i destabilizirati ekonomske i socijalne strukture zemlje”.

Sudac je produljio istražni zatvor za tri mjeseca. Istraga se nastavlja zbog mogućih suučesnika. U Nizozemskoj je u siječnju u više navrata bilo nereda i prosvjeda protiv karantene zbog koronavirusa, kao i napada na centre za testiranje.

(Global CIR/Agencije)

Komentiraj