(VIDEO) DRUGO LICE SRBIJE! Vuk Drašković opisao Miloševića kao srpsku verziju Hitlera te objasnio šta sve ‘narod ne zna’ o njegovim i zločinima njegovog režima!

Gost Milomira Marića u novoj epizodi emisije “Ćirilica” bio je političar i pisac Vuk Drašković, a tokom emisije otvoreno je niz različitih tema iz sadašnjeg trenutka i prošlosti bivše Jugoslavije. Neizostavan je bio i Draškovićev komentar na srbijansku tv seriju ‘Porodica’, koja tematizira posljednje sate na slobodi bivšeg srbijanskog predsjednika Slobodana Miloševića, kojem se u Hagu sudilo za genocid i druge ratne zločine.

vuk-dra-kovi-123

‘Zašto niko ne sažaljeva Hitlera?!’

– Ja sam gledao svih pet epizoda i o tim epizodama ne želim da govorim niti šta je ko kome rekao – to me uopšte ne zanima. Ta serija Porodica je problematična imitacija sjajnoga njemačkog filma ‘Hitler -posljednji dani’ snimljenog 2004 godine po svjedočenju lične Hitlerove sekretarice, koja sa njim preživljava te njegove posljednje dane i Šperovom svjedočenju pred Nirnberškim sudom.

Dakle, posljednji su dani, ruske granate zasipaju Berlin, Hitler je u Bunkeru. Rusi prodiru u Berlin. Još uvijek nekim tunelima Hitler može napustiti bunker i da ga evakuišu iz Berlina ispred Rusa. On to neće, on galami na komandante, izdaje naredbe da u napad uvedu divizije i divizije kojih uopšte nema. Izdaje naređenje o strijeljanju izdajnika koji ga snažno ne podržavaju u toj njegovoj ubijeđenosti da će pobijediti. Mirno, iako ima Parkinsa, ruča, mirno se vjenčava sa Evom Braun i dva sata kasnije i on i ona dobrovoljno odlaze u smrt. Sve je ovo potresno, ali kod gledatelja ne izaziva bilo kakvo sažaljenje, niti oduševljenje, niti izaziva divljenje Hitleru.

Zbog čega? Zato što je ovo, ponavljam, snimljeno 2004. godine. Šest decenija prije toga, svi Nijemci i cijeli svijet vidjeli su stotine filmova, hiljade serija, hiljade knjiga pročitali o zločinima Hitlera i nacističkog režima. Dakle, kada se gledaju posljednji dani toga monstruma tačno se zna čiji su to posljednji dani. I zato nema nikakvoga sažaljenja – navodi Drašković.

‘Narod ne zna’

U ovoj verziji poslednji dani na slobodi našeg Hitlera (Slobodana Miloševića) nema ničega što se urezalo narodu u pamćenje, sa čime je narod upoznat. I onda šta imamo – upitao je Drašković, pa odmah dao odgovor.

Imamo muža i ženu, divne ljude, žive u miru u svojoj kući, u vili i nikome ne smetaju. A ovamo postoji neka vlada poluludaka, špijuna zapadnih, koja hoće da ih hapsi, zamislite zbog grijeha ‘carinskog prekršaja’. Hoće da hapse predsjednika zbog carinskoga prekršaja.

Srbija ne zna, do dan-danas ne zna, šta se događalo pod Miloševićem u posljednjoj deceniji 20. vijeka. Narod nije upoznat sa ubistvom Jugoslavije, ko je arhitekta i planer toga ubistva. Narod nije upoznat sa užasnim zločinima Slobodana Miloševića ili zločinima njegovog režima i njemu odanih ljudi. Narod ne zna za egzodus nekoliko stotina hiljada Albanaca sa Kosova, narod ne zna za masovne grobnice Albanaca prebacivanih u Srbiju, sahranjivanih u rijekama, u jezerima… Narod ne zna da je samo u jednom selu kod Prijedora u jednome danu zaklano 102 djece. Narod ne zna da je od naših granata, srpskih, u Sarajevu ubijeno više od hiljadu djece, ubijeno više od 10.000 civila. Narod ne zna za likvidacije izvršene po nalogu Slobodana Miloševića ovdje u Srbiji i zločinima njegovih eskadrona smrti. Ne zna za zločin na Ibarskoj magistrali, da je u jednoj minuti na Ibarskoj magistrali ostalo 12 siročadi – četvorica očeva su ubijena. Narod ne zna kako je strijeljan Slavko Ćuruvija pred kućniom pragom po nalogu toga predsjednika, narod ne zna kako je u Dunav bačen sudija Nebojša Simeunović.

Narod ništa ne zna jer je ovdje sve prekriveno zaboravom i poricanjem – naveo je Drašković, dodavši da bi mnogo bolje bilo da je snimljena serija o porodici jednog predsjednika Srbije, Ivana Stambolića, koji je ubijen po naredbi, kako piše i u sudskoj presudi, tada aktuelnog predsjednika Srbije, Slobodana Miloševića.

‘Mi nećemo da žigošemo naše zlo i da izvadimo balvan iz sopstvenog oka’

Mrtav Slobodan Milošević u današnjoj Srbiji ima više ugleda i poštovanja nego brojni političari koji su živi, kaže Marić.

Propaganda poriče i veliča njegove zločine, krivica se svaljuje na nekog drugog…Mi nećemo da žigošemo naše zlo i da izvadimo balvan iz sopstvenog oka. Na Japan su bačene dvije atomske bombe, u Hirošimi piše nikad više nećemo dozvoliti ovu grešku. Jel vi možete da zamislite da bi danas neko u Njemačkoj mogao da se kandiduje sa Hitlerom kao zaštitnim znakom, kao svojim simbolom. Nacizam je u Njemačkoj krivično djelo… Pogledajmo ovaj strašni zločin što se dogodio u Srebrenici okvalifikovan od Međunarodnog suda pravde kao genocid. Ko je to počinio… Tačno se zna ime i prezime onih koji su napravili taj masakr. Oni nisu nacija, međutim mi od njih pravimo naciju. Mi kažemo da nas je Rusija odbranila od genocidnog pečata, zato što nije dozvolila da u rezoluciji Vijeća sigurnosti UN-a, ti konkretni zločinci budu žigosani kao zločinci. Jer kažu to bi bio žig za čitav narod. E pa nama zlo čini onaj ko svu srpsku naciju upodobljava i izjednačava sa zločincima koji moraju biti izbrisani iz naše nacije – kazao je, između ostalog, Vuk Drašković.

Kompletan video pogledajte ispod:

(Global CIR/Agencije)

Komentiraj