ZAPADNE VAKCINE OD ISTOČNOG SUSJEDA! Vlada Srbije građanima Kantona Sarajevo donira još 10.000 doza vakcine AstraZeneca

Premijerka Srbije Ana Brnabić saopćila je na današnjoj konferenciji za medije kako je Vlada ove države donijela odluku o donaciji dodatnih doza vakcina za građane Kantona Sarajevo. Kako je navela premijerka Srbije, ova odluka je donesena nakon današnje sjednice Vlade Republike Srbije.

DOPREMLJENO 26.400 DOZA! Preko COVAX-a u BiH stigle i vakcine AstraZenece:  U međuvremenu građani BiH se masovno vakcinišu u Beogradu! - GlobalCir

“Donijeli smo odluku da doniramo dodatnih 10.000 doza vakcina AstraZenece Kantonu Sarajevo. Nove doze vakcina šaljemo već večeras ili sutra ujutro kako bismo pomogli našim prijateljima i komšijama u borbi protiv koronavirusa”, rekla je Brnabić.

‘Pomoći ćemo kad god budemo u mogućnosti’

Brnabić je naglasila kako je trenutno u fokusu Srbije vakcinacija stanovnika ove države, ali da će u svakom trenutku koliko to bude moguće pomoći i susjednim državama i gradovima.

“Kad god budemo imali mogućnost, u budućnosti ćemo pokazati solidarnost s našim komšijama. Srbija neće biti sigurna ukoliko region nije siguran”, zaključila je Brnabić.

Kako je za portal Klix.ba potvrđeno u Vladi Kantona Sarajevo, danas je prihvaćena ponuda iz Beograda, ali je istaknuto da vakcine očekuju početkom naredne sedmice. Vlada Srbije također garantuje i doze za revakcinaciju stanovnika.

Podsjetimo, Srbija je već ranije donirala AstraZenecine vakcine za Bosnu i Hercegovinu, a tada je na sarajevskom aerodromu predsjednik Srbije Aleksandar Vučić uručio donaciju od 5.000 doza vakcina AstraZenece, a kasnije je upućeno još 5.000 doza. Pored toga, u Srbiji su se vakcinisale i desetine hiljada građana iz cijele BiH.

(Global CIR/Agencije)

Komentiraj