VAKCINACIJA JE ‘KOLEKTIVNI RATNI NAPOR’! Emmanuel Macron posjetio tvornicu ‘Trampove vakcine’: ‘USA su pobijedile kada je riječ o vakcinama protiv COVIDA-19’

Predsjednik Francuske Emmanuel Macron rekao je da su USA pobijedile kada je riječ o vakcinama protiv COVID-19 zahvaljujući masovnom ulaganju i brzim eksperimentalnim tretmanima.

MACRON-PFIZER

Macron je pozvao svoje sunarodnike da se pridruže “nacionalnim ratnim naporima” za distribuiranje i proizvodnju vakcina, prenosi agencija AP.

Emmanuel Macron je, tokom posjete jednoj fabrici koja je ove sedmice počela punjenje i pakovanje Pfizerovih vakcina, obećao da će Francuska ove godine proizvesti 250 miliona doza vakcina.

Usred nezadovoljstva u Francuskoj zbog toga što nijedna domaća kompanija do sada nije proizvela vakcinu, Macron je obećao da će preduzimati neprestane napore da podstakne razvoj i proizvodnju vakcina na lokacijama poput pogona “Delfarm”, koji je posjetio zapadno od Pariza.

Francuska je već mjesec dana pod novim ograničenjima, u nastojanju da ublaži pritisak na bolnice koje se bore protiv novog naleta pacijenata.

Emmanuel Macron je naglasio važnost ubrzanja procesa vakcinacije, poručujući da želi da se čitava zemlja mobiliše za vakcine i da “daje doze, ali i da ih proizvodi”. “To je zaista kolektivni, nacionalni ratni napor,” poručio je Makron.

Podsjećamo, Pfizerovo cjepivo najprije je odobreno u Velikoj Britaniji i USA, a u Europskoj uniji krenulo se s masovnim cijepljenjem protiv covida-19, u nedjelju 27. decembra 2020. godine. Prve dvije međunarodno verifikovane vakcine (Pfizer i Moderna) nastale su kao rezultat napora Trampove administracije u okviru projekta javno-privatnog partnerstva ‘Warp Speed’.

(Global CIR/Agencije)

PROČITAJTE JOŠ:

(VIDEO) PANDEMIJA JE POČELA U KINI, ALI ZAVRŠAVAMO JE U AMERICI! Predsjednik Tramp proglasio pobjedu: “Odobrena je sigurna i efikasna vakcina koju sam obećao onda kada je ‘kineski virus’ napao naše obale”

‘BAJDENA SMO VAKCINISALI VEĆ 21. DECEMBRA!’ Tramp pozvao sve Amerikance da se što prije vakcinišu: Bivši predsjednik i prva dama vakcine primili u januaru u Bijeloj kući!

PONOVO POZVAO AMERIKANCE DA SE VAKCINIŠU! Tramp će o eventualnoj predsjedničkoj kandidaturi odlučiti poslije izbora za Kongres 2022. godine

PREDSJEDNIK TRAMP VELIKODUŠNO POMAŽE EUROPSKU UNIJU! ‘Trampova vakcina’ protiv ‘kineskog virusa’ odobrena u EU!

VELIKI USPJEH BAJDENOVE ADMINISTRACIJE I TRAMPOVE VAKCINE! Već ostvaren plan o distribuciji 100 miliona doza vakcina, dnevno se daje 2,5 miliona doza – daleko najviše u svijetu!

Komentiraj